Miliksen tarina on lähtenyt käyntiin 2000 luvun alkupuolella. Ajatus lähti neljän jääkiekkoa pelaavan pojan äidin tarpeesta saada urheilupaikoista laadukasta ja ravitsevaa ruokaa ennen sekä jälkeen suoritusten.  Unohtamatta myöskään laadukkaita kahvilapalveluita, joita jäähallien käyttäjät arvostavat.

Työskentelin aiemmin ison yrityksen keittiömestarina sekä myynti- ja ravintolapäällikkönä Helsingin arvostetuissa ravintoloissa kehitellen niiden toimintaa ja tuotteistoa. Vapaa-ajat kuluivat lapsia kuljettaen pitkin Suomea eri jäähalleille peleihin ja turnauksiin.

Vuonna 2009 Leppävaaraan valmistuneeseen jäähalliin haettiin yrittäjää luomaan uudenlainen palvelumalli hallin käyttäjille. Tästä useiden suostuttelujen jälkeen alettiin rakentaa sitä mitä Milis tänä päivänä on, kolmen jäähallin kahvilapalveluiden tuottaja.


Mallia on rakennettu useiden urheiluseurojen ja joukkueiden vanhempien kanssa yhdessä kausittain käyttäjien tarpeet huomioiden. Saamamme palaute on ollut hyvää ja kiitos siitä kuuluu yhteistyökumppaneillemme ja henkilökunnallemme.

Vastuullisena yrityksenä Milis kantaa kortensa kekoon, tehden mm. yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Milis omalta osaltaan kasvattaa ja kouluttaa espoolaisia nuoria työelämän sekä kahvila-/ravintola-alan saloihin.
Vastuullisuuteen liittyy monia yksityiskohtia, aina raaka-ainehävikistä henkilöstövastuullisuuteen. Juuri näihin Miliksen toiminnassa keskitytään. Yrityksen arvoihin sisältyvät vahvasti laatu, tuoteturvallisuus ja asiakaslähtöisyys.

 

Mili’s Food

Marica Ahlroth